Something Ellis

Logo gemeente Lierde

Something Ellis werd eind augustus gekozen om het nieuwe logo van de gemeente Lierde vorm te geven.

Na 10 jaar was het tijd voor vernieuwing. Het is een hedendaags logo geworden dat de eigenschappen fris, eigentijds en krachtig meekreeg.

In het logo komen 4 geometrische figuren voor die de 4 deelgemeenten symboliseren: Deftinge, Hemelveerdegem, Sint-Maria-Lierde en Sint-Martens Lierde, die samen Lierde vormen. Iedere figuur afzonderlijk verwijst naar een kernwaarde die de eigenheid van Lierde weerspiegelt.
Het groene kader staat voor stabiliteit. Lierde is een stabiele gemeente waar het goed wonen en vertoeven is. De 4 bollen staan voor verbinding, verbinding tussen de Lierdenaren ongeacht geslacht, leeftijd, … De tekstballon staat voor communicatie. Het bestuur draagt een open communicatie hoog in het vaandel. En tot slot de trap, deze staat voor authenticiteit. Lierde is een authentieke gemeente waar het landelijke karakter nog steeds de bovenhand heeft en waar iedereen welkom is. De slagzin indachtig, blijven de groene kleuren centraal aanwezig in het nieuwe logo. De verschillende groene kleuren symboliseren het landelijke, rustgevende en veilige karakter van de gemeente. Het roze werd hieraan toegevoegd omdat dit staat voor het menselijke gelaat van het dorp.

Ongelooflijk trots en blij, om voor de gemeente waar ik ben opgegroeid, dit te realiseren.

Post a Comment